latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:51 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

Radojičić: SNSD ostvario izborni cilj

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je usvojen novi koalicioni sporazum o formiranju i funkcionisanju skupštinske većine u gradu Banjaluci koju će činiti SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska i jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina.
Igor Radojičić i Srđan Amidžić - Foto: RTRS
Igor Radojičić i Srđan AmidžićFoto: RTRS

Na danas održanoj konferenciji za novinare, istaknuto je da je SNSD ostvario izborni cilj.

- Naš izborni cilj bila je pobjeda za gradonačelnika i pobjeda liste odbornika. To su bila dva cilja i oba su ostvarena, rekao je Radojičić.

Naglasio je da je lista odbornika SNSD osvojila 11 mandata u gradskoj skupštini.

- Naš primarni cilj je bio osvojiti 30.000 glasova. Lista je osvojila nešto preko 31.000. Primarni cilj je, dakle, prebačen za 1.000 glasova, rekao je Radojičić i dodao da je u odnosu na 2012.godinu broj glasova povećan sa 25.000 na 31.000 glasova.

Kada je riječ o glasovima za gradonačelnika, navedeno je da je cilj bio 50.000, a ukupno su osvojili 56.173 glasa.

"Vjerovatno ćemo imati dva potpredsjednika, što je u skladu i sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi. To bi trebalo da bude jedan odbornik iz SP i iz reda nacionalnih manjina, odnosno /Saša/ Čudić", rekao je Radojičić na konferenciji i dodao da će zamjenika gradonačelnika dati SNSD.

Radojičić je za naredni period najavio reformu gradske administracije koja će biti sprovedena u nekoliko faza. Prva koja će biti sprovedena je reforma postojećih odjeljenja i odsjeka.

Najavio je i formiranje komunalnog holdinga, te transformaciju ili ukidanje pojedinih agencija u gradu kao što su Centar za razvoj sela, Gradska razvojna agencija i Radnički univerzitet.