latinica  ћирилица
19/10/2016 |  12:16 ⇒ 12:21 | Autor: RTRS

Ugljevik: Višednevne svečanosti u čast Svete Petke

U Ugljeviku će u čast krsne slave opštine - Svete Petke Paraskeve od 21. do 27. oktobra biti održane brojne kulturne i sportske manifestacije i dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama zaslužnim za razvoj lokalne zajednice.
Ugljevik - Foto: RTRS
UgljevikFoto: RTRS

Slavske svečanosti počinju u petak, 21. oktobra, koncertom Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika i gostiju iz Zakladne umjetničke škole "Јizni" iz Praga u ugljevičkom Centru za kulturu.

U subotu, 22. oktobra, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar" organizuje tradicionalnu akciju darivanja krvi.

Istog dana biće održana i Deveta smotra dječijeg folklornog stvaralaštva čiji će učesnici u 16.00 časova svečano prodefilovati ulicama Ugljevika, a nastupaće od 17.00 časova u Sportskoj sali.

Otvoreno prvenstvo Ugljevika u streljaštvu održaće se na Rudniku i Termoelektrani u nedjelju, 23. oktobra, sa početkom u 10.00 časova, a u 11.00 časova biće otvoren Međunarodni džudo turnir koji se održava u Sportskoj sali.

Pozorišna predstva "Ej sudbino, sudbino" Milana Malbaše u organizaciji Centra za kulturu najavljena je u ponedjeljak, 24. oktobra, sa početkom u 20.00 časova.

Večernje bogosluženje u hramu Svete Petke Paraskeve predviđeno je u srijedu, 26. oktobra, u 16.00 časova, nakon čega će opštinski zvaničnici i gosti položiti cvijeće na Centralno spomen-obilježje za 301 poginulog borca odbrambeno-otadžbinskog rata iz Ugljevika.

Istog dana u 17.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Ugljevik u Centru za kulturu na kojoj će o napretku i modernizaciji lokalne zajednice govoriti načelnik Vasilije Perić, a zaslužnim pojedincima i organizacijama biće dodijeljene povelje, medalje i značke opštine Ugljevik.

U četvrtak, 27. oktobra, u 15.00 časova u hramu Svete Petke Paraskeve biće služeno svečano bogosluženje kome će prisustvovati Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, potom će litija krenuti ulicama Ugljevika i u 15.30 biće upriličeno rezanje slavskog kolača ispred zgrade.

Izvor: SRNA