latinica  ћирилица
19/10/2016 |  13:57 ⇒ 13:58 | Autor: RTRS

Svečana sjednica povodom 25 godina NSRS 24. oktobra

Odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske na današnjoj sjednici u Narodnoj skupštini utvrdio je Program obilježavanja koji počinje svečanom sjednicom u ponedjeljak, 24. oktobra i traje kroz razne sadržaje i aktivnosti sve do 9. januara 2017. godine.
NS RS - Foto: RTRS
NS RSFoto: RTRS

Predsjedavajući Odbora za obilježavanje i aktuelni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u ponedjeljak sa početkom u 12 časova, poslije čega će u Narodnoj skupštini biti upriličen prijem za zvanice i uručene povelje zaslužnim institucijama i pojedincima.

“U izložbenom prostoru Narodne skupštine biće svečano otvorena izložba arhivskih dokumenata “25 godina Narodne skupštine“, koju je priredio Arhiv Republike Srpske.

U 19.00 časova u Koncertnoj sali Banskog dvora biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, koji je poklon predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja“, rekao je predsjednik Čubrilović.

On je dodao da će na Svečanoj sjednici biti prikazan film “25 godina Narodne skupštine“ snimljen u produkciji RTRS-a, a čiji autor je novinar Snježan Lalović.

Odbor je danas upoznat da je na konkurs za osnovne i srednje škole za najbolji literarni rad, koji je raspisao Pedagoški zavod Republike Srpske, pristiglo 1023 učenička rada, dok je na likovni konkurs stiglo 723 rada. Prijem nastavnika i učenika nagrađenih na konkursu i uručenje nagrada biće upriličeno u toku novembra.

Narodna skupština Republike Srpske ove godine obilježava 25 godina od kada su 24. oktobra 1991. godine poslanici tadašnje Skupštine SRBiH donijeli Odluku o osnivanju Skupštine srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.