latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:20 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Zvorniku vraćen CЈB (VIDEO)

Zvornik je prošle godine dobio status grada. Prije nekoliko dana Zvorniku je vraćen i Centar javne bezbjednosti, koji je ukinut 2001. godine.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Za načelnika Centra izabran je Goran Abazović, dosadašnji komandir zvorničke Јedinice za podršku.

Centar javne bezbjednosti pokrivaće i šest opština, odnosno policijskih stanica iz ove regije: Osmake, Šekoviće, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu.

- Akcenat ćemo staviti na borbu protiv terorizma i ekstremizma, kao i teških oblika kriminaliteta, a s druge strane, radićemo svakodnevno na zaštiti imovine lica i građana - kaže načelnik Centra Goran Abazović.

Osim navedenih prioriteta, jedan od glavnih ciljeva biće edukacija predškolaca i školaraca radi sprečavanja uticaja narkotika na djecu i mlade. U Gradskoj upravi naglašavaju da su ponosni što se još jedna ustanova vratila u Grad.

- CЈB je jedna stanica na putu za povrat svih drugih institucija koje realno pripadaju Zvorniku i ovom području. Mi očekujemo da će toku sledeće godine početi "borba" za vraćanje Okružnog suda, Privrednog suda i Tužilaštva u Zvornik - kaže gradonačelnik Zoran Stevanović.

U CЈB podsjećaju da će u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, biti izvršena preraspodjela postojeće radne snage u okviru Centra.