latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:48 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Krvavi medvjedići ispred njemačkog parlamenta zbog dolaska Putina

Nekoliko desetina demonstranata ostavilo je ispred zgrade njemačkog parlamenta krvave medvjediće u znak protesta zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Berlin i bombardovanja Alepa, javili su danas svjetski mediji.
Plišane igrače ispred njemačkog parlamenta (Foto: strana.ua) -
Plišane igrače ispred njemačkog parlamenta (Foto: strana.ua)

Demonstranti su protestovali zbog ruskih vazdušnih udara u Siriji i ostavili su krvave medvediće sa povezima preko glave.

Ukrajinski ambasador u Njemačkoj Andrij Melnijk je na Tviteru objavio da je bilo 500 ljudi koji su uzvikivali "Dole Putin u centru Berlina", objavili su ukrajinski mediji.

Demonstranti su nosili i plakate s natpisima: "Prestanite bombardovanje djece Alepa, kaže 1.6 miliona", "Stop Putin" na kojem je precrtana glava ruskog predsjednika.

Putin je u Berlinu sa evropskim zvaničnicima razgovarao o Ukrajini i Siriji.

Lideri Njemačke i Francuske kritikovali su rano jutros Rusiju zbog napada na Alepo i istakli da ono što se tamo dešava predstavlja ratni zločin.

"Ono što se dešava u Alepu je ratni zločin, jedan od prvih zahtjeva je da bombardovanje od strane režima i njegovih ruskih saveznika mora da prestane", rekao je francuski predsjednik Fransoa Oland, prenosi AFP.

Izvor: Tanjug