latinica  ћирилица
20/10/2016 |  18:16 | Autor: RTRS

Vlada Crne Gore: Terorističku akciju rasvijetliti u najkraćem roku

Vlada Crne Gore donijela je danas radni zaključak kojim su nadležni državni organi pozvani da profesionalno i u najkraćem roku otkriju i procesuiraju lica za koja se osnovano sumnja da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju i tako zaštite državu i njene nacionalne interese.

"Predsjednik Vlade /Milo Đukanović/ naglasio je da će, u skladu sa zakonskim ingerencijama, učiniti sve da ovaj slučaj bude doveden do kraja", saopštila je Služba Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću nakon sjednice.

Vlada nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova /Gorana Danilovića/ za razrješenje direktora Uprave policije /Slavka Stojanovića/. Usvojen je zaključak Komisije za kadrovska i administrativna pitanja da podneseni predlog ne sadrži nijedan od zakonom propisanih razloga za razrješenje.

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović i ministri Goran Danilović, Budimir Mugoša i Boris Marić glasali su protiv prihvatanja ovog zaključka, dok je ministar Raško Konjević bio uzdržan.

Izvor: SRNA