latinica  ћирилица
20/10/2016 |  19:11 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Vučurević i u tehničkom mandatu zapošljava nove radnike u Gradsku upravu (VIDEO)

Slavko Vučurević i nakon izbornog poraza, u tehničkom mandatu, nastavlja sa kontroverznim potezima. Zapošljava nove radnike, prazni gradsku kasu i pokušava da rasproda ostatak gradske imovine.
Slavko Vučurević - Foto: RTRS
Slavko VučurevićFoto: RTRS

Da će posla na saniranju posljedica Vučurevićeve vladavine biti, svjestan je i novoizabrani gradonačelnik Trebinja Luka Petrović. Posla će, kaže, imati on i njegov tim, ali i policija i Tužilaštvo. 

Prije četiri godine kada je sjeo u fotelju prvog čovjeka Trebinja Slavko Vučurević teatralno je govorio je višku radnika u gradskoj administraciji i najavljivao je otpuštanja.

Svog prethodnika je krivio za takvu situaciju. Kada je preuzeo tu funkciju u gradskoj upravi je bilo 174 radnika.

Prije nekoliko mjeseci Vučurević je napravio novu sistematizaciju rada po kojoj u gradskoj upravi treba da bude zaposleno- 349 radnika!

"Јa bih volio da je gospodin Vučurević ovo uradio za vrijeme svog mandata pa da vidimo kako bi se on snašao", kaže Srbo Škero predsjednik Sindikata GU.

Vučurević i nakon izbora dijeli rješenja novim radnicima iako je svjestan da gradska uprava ne može normalno da funkcioniše i sa postojećim brojem.

"Јa sam već rekao, znači, postoje dva ograničenja za broj radnika u gradskoj administraciji- to su budžetska sredstva u planu za 2016. godinu , naravno nelegitimno sprovođenje rebalansa budžeta jer nema saglasnosti Min. Finansija Vlade RS i drugo jeste Novi zakon o lokalnoj samoupravi. I to dvoje će se primjenjivati", izjavio je novi gradonačelnik Luka Petrović.

Svjesno ili ne, najveći problem Vučurević će napraviti onima kojima glumi dobročinitelja i koje zapošljava, jer ukoliko do otpuštanja dođe, za to će krivac biti jedino Slavko Vučurević koji nije poštovao zakonska ograničenja prilikom zapošljavnja- ocjenjuju upućeni u ovu problematiku.

Osim toga ovih dana Vučurević pokušava da rasproda ostatak gradske imovine, a i nemilice prazni gradsku kasu.

"Nadležni organi - MUP, Tužilaštvo kojima ćemo dostaviti svu dokumentaciju onu naravno koja pokazuje kršenje Zakona i nećemo se libiti da u tome istrajemo do kraja, da nam se takve pojave više nikada ne pojave na političkoj sceni", napominje Petrović.

Da Slavko Vučurević neslavno odlazi sa političke scene Trebinja, saglasna je većina poznavalaca političkih prilika u gradu. Da li će snositi odgovornost za svoj rad, odnosno nerad? Buduća vlast uvjerava da hoće.