latinica  ћирилица
21/10/2016 |  15:47 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Laktaši: Posljednja sjednica aktuelnog saziva Skupštine opštine (VIDEO)

Usvajanjem informacije o izvršenju budžeta u prvom polugodištu tekuće godine i Nacrta strategije omladinske politike u naredne četri godine u Laktašima je rad završio aktuelni saziv Skupštine opštine.
Skupština opštine Laktaši - Foto: RTRS
Skupština opštine LaktašiFoto: RTRS

U protekle četiri godine održano je 40 skupštinskih zasjedanja čije usvojene odluke su realizovala dva načelnika. 

 Za razliku od opštinskih skupština u Gradišci i Srpcu koje sjednice nisu organizovale u protekle dvije godine zbog političkih nesporazuma i blokada skupština u Laktašima je realizovala sve planirane aktivnosti i znatno doprinijela konsolidaciji budžeta.

- Ovom sazivu se zahvaljujem na veoma fer i korektnoj saradnji i smatram da su svi odbornici bili na visini zadatka i potpuno su bili odgovorni prema onima koji su ih birali, kaže Snježana Radetić, predsjednica Skupštine opštine Laktaši.

- Nastavljamo kontinuitet zaista ozbiljne finasijske discipline i rashodi su u onosu na prethodnu godinu skoro na istom nivou čime konsolidujemo i dalje budžet i odprilike potrebno je još neke naredne dvije godine da bi se budžet mogao dovesti u situaciju da se mogu planirati ozbiljniji, kapitalniji i veći finasijski zahtjevni projekti na području naše opštine, ističe Miroslav Kodžoman, načelnik opštine Laktaši.

Za realitno dobro stanje u budžetu zasluge pripisuje i skupštinska opozicija. Kažu, njihov glas je uvažavan kada se usvajao i kreirao glavni finasijski dokument.

Na posljednjoj sjednici u ovom sazivu odbornici su razmatrali i informacije o stanju u oblasti vodosnabdijevanja i radu opštinskih inspekcija.