latinica  ћирилица
21/10/2016 |  16:49 | Autor: RTRS

Usvojena rezolucija o prodaji nekretnina DPK SFRЈ

Zajednički odbor za raspodjelu diplomatsko-konzularne imovine SFRЈ je na 18. sastanku u Brdu kod Kranja, usvojio rezoluciju koja definiše iduće korake u procesu prodaje nepokretne imovine u Bonu, Bernu, Njujorku i Tokiju, saopšteno je danas iz MIP BiH.
 - Foto: RTS
Foto: RTS

Na sastanku su pripremljene zajedničke note upućene nadležnim vlastima zemalja gdje su smještene nekretnine bivše SFRЈ sa nejasnim statusom.

Rezolucija navodi metodologiju rada Zajedničkog odbora u periodima između redovnih sjednica i postavlja jasne mjere u vezi sa fizičkom podjelom nekih od većih kompleksa SFRЈ u Braziliji, Moskvi i Nju Delhiju.

Ovlašteni predstavnici država nasljednica su otvorili diskusiju o nepokretnoj imovini koja nije još uključena u Aneks B Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Ovlašteni predstavnici se nisu saglasili u vezi sa tumačenjem aneksa B pomenutog sporazuma u vezi sa daljom distribucijom diplomatske konzularne imovine SFRЈ, a Slovenija će koordinisati dalje aktivnosti u tom pogledu.

Delegaciju BiH na ovom sastanku predvodio je sekretar MIP BiH i ovlašteni pregovarač BiH za provođenje Aneksa B Adnan Hadžikapetanović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Hrvatske Tonči Staničić, Srbije Veljko Odalović, Makedonije Aleksandar Ugrinoski i Slovenije Stanislav Vidovič.

Sljedeći sastanak Zajedničkog odbora biće održan u martu 2017. godine u Beogradu.

Izvor: SRNA