latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:24 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Rusija- C.Gora: Ako bude obostranog interesa biće i vojne saradnje

Novoimenovani izaslanik odbrane Ruske Federacije u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, pukovnik Ilija Skrebnev izrazio je spremnost da tokom svog mandata pruži doprinos unapređenju saradnje ministarstava odbrane dvije zemlje, ukoliko za to bude postojao obostrani interes.
Rusija - Crna Gora (Foto: mod.gov.me) -
Rusija - Crna Gora (Foto: mod.gov.me)

Skrebneva su danas, u odvojenim posjetama, primili generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivan Mašulović i zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Rajko Pešić.

Mašulović je novog ruskog izaslanika odbrane upoznao sa prioritetnim ciljevima Ministarstva odbrane koji se ispunjavaju na strateškom putu Crne Gore u NATO i EU, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

On je istakao da je već 11 zemalja ratifikovalo Protokol o pristupanju NATO-u i da se će do kraja godine to učiniti i većina ostalih članica Alijanse.

Pešić je naglasio značaj učešća pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama i informisao pukovnika Skrebneva o aktivnostima u okviru regionalne saradnje u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju.

Izvor: Srna