latinica  ћирилица
21/10/2016 |  18:27 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Prekinuta sjednica FS RS u Banjaluci (VIDEO)

Nastavljen je sukob u Fudbalskom savezu Republike Srpske.
Fudbalski savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Fudbalski savez Republike SrpskeFoto: RTRS

Sjednica Skupštine saveza, koja je prekinuta danas zbog nepostojanja kvoruma, nakon što je zasjedanje napustilo 16 delegata, biće nastavljena sutra.

Nastavljene su međusobne optužbe između delegata koji su na Izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza Srpske podržavali Petra Јelića i reizabranog predsjednika saveza, Mile Kovačevića.

Na današnjoj sjednici u Banjaluci, na kojoj je trebalo da budu izabrani delegati iz Republici Srpskoj u tijelima Fudbalskog saveza BiH, nezadovoljni radom skupštine, 16 od 51 delegata napustilo je zasjedanje, a sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Na konferenciji za novinare, Petar Јelić i delegati koji ga podržavaju poručili su da žele nove izbore za predsjednika jer, prema njima, izbori nisu održani prema statutu.

Reizabrani predsjednik Fudbalskog saveza Srpske, Mile Kovačević još jednom je ponovio da su izbori od 26. seprembra, održani po propisima, poštujući Statut saveza i dodao da je kandidatura Petra Јelića upitna.

Nastavak sjednice Skupštine zakazan je za sutra u 11 časova, a za njeno održavanje neće biti potreban tročetvrtinski kvorum, već će biti dovoljno da se pojavi prosta većina delegata.