latinica  ћирилица
21/10/2016 |  19:58 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Prnjavor: Vrtić zvanično otvoren, ali bez upotrebne dozvole (VIDEO)

Crvene vrpce, baloni i dječija graja, tako je izgledalo dvorište Dječijeg vrtića "Naša radost" u Prnjavoru krajem septembra. Dok se izborna kampanja privodila kraju, u ovoj opštini proširen je vrtić za tri nove grupe.
Dječiji vrtić "Naša radost" - Foto: RTRS
Dječiji vrtić "Naša radost"Foto: RTRS

Cijelu inicijativu pokrenuo je tehnički načelnik opštine, Siniša Gatarić, a ruku pod ruku sa Draganom Mektićem presjekao je vrpcu 26. septembra. Nakon izbornog debakla priča o vrtiću je stala. Djece u prostorijama još nema, a za šest novih radnika novca za plate u budžetu vrtića nema. 

U jeku izborne kampanje zvanično otvoren, a danas još stoji prazan. Nadograđeni dio Dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru nije u funkciji jer upotrebna dozvola nije stigla. Direktorka vrtića kaže, kasni se zbog dodatnih radova, a sve bi moglo biti riješeno već u ponedjeljak.

-Tad je bilo planirano ugovorom, graditelj sa opštinom je ugovorio grijanje sa peći na čvrsto gorivo. Međutim, pošto se pojavio donator za oba vrtića, pomijerili smo taj rok da bi i jedan i drugi vrtić obezbijedili sa peći na pelet, kaže Slobodanka Vasić, direktorka ЈU dječiji vrtić "Naša radost".

Paralelno sa radovima, provodio se i konkurs za šest radnika koji će raditi u novom objektu. Za potrebe njihovog zapošljavanja, budžet vrtića biće premašen za 100.000 maraka. Za novac kojeg u budžetu nema, direktorka vrtića kaže, odavno je pisala opštini. Odgovora nije bilo.

- Kod nas je bilo na birou osam vaspitača, šest je primljeno, ostala su dva. Planiran je i dnevni boravak djece koji će da radi od pet do 10, tako da ne bismo imali na birou više nezaposlenih vaspitača, ističe Vasićeva.

Da li je riječ o još jednom predizbornom obećanju koje je ostavljeno po strani zbog lošeg izbornog rezultata, još , tehničkog načelnika opštine, Siniše Gatarića, nismo uspjeli saznati. Na telefon se nije jaljao, a kako smo nezvanično saznali, trenutno nije u Prnjavoru.

Na kraju ostaje sumnja u regularnost konkursne procedure, jer je žalba za jednu poziciju već stigla. Da li su u novoizgrađenom dijelu vrtića zaposleni ljudi bliski stranci tehničkog načelnika, ostaje nepoznanica.