latinica  ћирилица
21/10/2016 |  21:30 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Modriča: Veče poezije na početku "Kulturne jeseni"

U Srpskom kulturnom centru Modriča večeras je održano veče poezije kojim je obilježen početak "Kulturne jeseni" u ovom gradu.
Srpski kulturni centar Modriča - Foto: SRNA
Srpski kulturni centar ModričaFoto: SRNA

Predsjednik Omladinskog književnog kluba "Mladost", organizatora događaja, Milena Drpa rekla je da je veče poezije dio "Pjesničkog karavana" koji je sinoć krenuo iz Doboja i narednih dana će obići gradove u okruženju.

"Pjesnički karavan organizovan je na ideju Јovanke Stojčinović Nikolić, pjesnika iz Doboja, a cilj mu je da pjesnici svojom besjedom, nakon ljetne pauze, ponovo ispunjavaju prostor ustanova kulture i duše poklonika lijepe, poetske riječi", rekla je Drpa.

Osim Drpe i Nikolićeve, stihovima su se predstavili i Ranko Pavlović, književnik iz Banjaluke, Lara Dorin, pjesnik iz Obrenovca, te Јovica Đurđić, rodom iz Doboja, koji živi u Rijeci.

Drpa je istakla zadovoljstvo posjetom Večeri poezije koju je, zbog učestvovanja pjesnika iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, nazvala međunarodnom.

Lara Dorin rekla je da je prijatno iznenađena brojem posjetilaca i pažnjom kojom su pratili kulturni događaj kako u Doboju tako i u Modriči.

"Zajedničko učesnicima Karavana su emocije i ljubav prema poeziji", rekla je Dorin i naglasila da se osjećala lijepo pred publikom koja voli i razumije poeziju.

Јovica Đurđić rekao je da iako decenijama živi u Rijeci, ipak pripada ovom kraju.

"Svaki boravak u rodnom mjestu je ugodan, a ovaj dolazak u rodni kraj biće nezaboravan i zbog učešća u `Pjesničkom karavanu`, druženju sa pjesnicima i publikom", rekao je Đurđić.

Izvor: SRNA