latinica  ћирилица
22/10/2016 |  13:00 | Autor: RTRS

Obradović: Zaslužili smo laganu pobjedu

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa zaslužila laganu pobjedu nad Barselonom u drugom kolu Evrolige.
Željko Obradović (FOTO: Novosti/ arhiva VN -
Željko Obradović (FOTO: Novosti/ arhiva VN

Ipak do toga nije došlo, turski tim slavio je poslije dramatične završnice 73:72.

Iako je Fenerbahče kontrolisao dešavanja na parketu većim dijelom susreta, malo je nedostajalo da ekipa Јonasa Barcokasa stigne do preokreta.

Tajris Rajs se dva puta okliznuo i nije uspio na vrijeme da uputi šut ka košu, poslije čega su gosti uspješno "bježali" rivalima u preostalih dvadesetak sekundi, koji nisu uspjeli da naprave faul do isteka meča.

"Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali u Blaugrani i pored svih problema koje oni imaju. Bila je ovo teška utakmica, početak je sezone, moramo da popravimo mnogo stvari, ali i pored toga srećan sam zbog načina na koji smo igrali, borili smo se i kontrolisali igru dok nismo stekli devet poena prednosti u posljednjoj četvrtini. Zaslužili smo laganu pobjedu, ali ovo je košarka. Barselona ima dosta talenata, dobar su tim koji zna da igra u ovakvim situacijama. Imali su posljednji šut za pobjedu, ali mi smo bili dobri u odbrani. Srećan sam zbog pobjede. Predstoji nam još mnogo rada, imamo težak raspored. Vjerujem da je najvažnija stvar u mom timu da svi igrači učestvuju u pobjedi, ali to ovoga puta nije bilo slučaj", rekao je Obradović.

Izvor: B92