latinica  ћирилица
22/10/2016 |  18:08 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Drina pobijedila Slobodu, remi Slavije i Borca

U okviru 12. kola Prve lige Republike Srpske u fudbalu, fudbaleri zvorničke Drine pobijedili su Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 1:0.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

Fudbaleri zvorničke Drine prekinuli su negativnu seriju rezultata od četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu, savladavši Slobodu sa 1:0.

Gol vrijedan tri boda viđen je u 12. minutu. Marković je izveo prekid i asistirao Maziću čiji pokušaj glavom pogađa mrežu gostiju i ispostaviće se odlučuje pitanje pobjednika.

Domaćin je mogao doći i do ubjedljivije pobjede, ali u dva navrata u 17. i 25. minutu neprecizan je Stevanović, a 10 minuta kasnije i Dragutinović. I u nastavku susreta Drina je stvarala prilike, ali izostala je realizacija Stojanova u 57. i Stevanovića u 70.

Sve što su gosti uradili na ovom susretu bilo je par pokušaja iz prekida.

"Igrali smo bez petorice, šestorice standardnih igrača, tako da svojim igračima nemam nešto naročito da zamjerim, igrali su koliko su mogli u uslovima kakvi su bili, izuzetno teški", rekao je trener Slobode, Dragan Vukša.

"Vidjela se želja, međutim u ovim teškim uslovima za igru, bez kvalitetnog protoka lopte, nije bilo tempa kojeg smo mi inače imali u dosadašnjim utakmicama, vjerovatno zbog ovakvog terena. Na kraju moramo biti zadovoljni sa pobjedom od 1:0", istakao je šef stručnog štaba Drine, Mile Lazarević.

Drina u narednom kolu gostuje dobojskoj Slogi, dok će Sloboda dočekati na svom terenu ekipu Zvijezde 09.

Slavija i Borac su u Istočnom Sarajevu, jednoj tvrdoj, pravoj prvenstvenoj utakmici podijelili bodove.  Odigrali su neriješeno 0:0.