latinica  ћирилица
23/10/2016 |  12:29 | Autor: RTRS

Milojević: Košarka ne može da se igra bez odbrane

Trener Mege Dejan Milojević rekao je poslije poraza od Zadra da ekipa neće početi da pobjeđuje ako njegovi igrači ne shvate da košarka ne može da se igra bez odbrane. Na drugoj strani, trener ekipe iz Sremske Mitrovice je naveo da je njegovom timu svaka pobjeda veoma bitna, prije svega da bi počelo da se gradi samopouzdanje.
Dejan Milojević - Foto: RTS
Dejan MilojevićFoto: RTS

"Trenutno nismo ozbiljna ekipa, primamo previše koševa, oko 90 po meču i igramo jednu od najgorih odbrana. Ako igrači ne shvate da ne može da se igra košarka bez odbrane, nećemo ni pobjeđivati. Ritam je takav da se igra na svaka dva-tri dana. Kad izgubite šest zaredom, samopouzdanje ekipi jako padne, a kada su igrači mladi, ne mogu toliko brzo da se dignu", rekao je Milojević poslije utakmice.

Mega je zabilježila novi poraz, peti u sezoni, pošto je izgubila u gostima od Zadra sa 90:86 u šestom kolu Јadranske lige.

Milojević je čestitao Zadru i kazao da je protivnik više želio pobjedu nego njegov tim.

"I pored kadrovskih problema, koje smo imali i mi, ali u manjoj mjeri, pokazali su da imaju srce i u ovakvom trenutku su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu", kazao je Milojević.

Trener ekipe iz Sremske Mitrovice je naveo da je njegovom timu svaka pobjeda veoma bitna, prije svega da bi počelo da se gradi samopouzdanje.

Košarkaš Mege Marko Tejić, koji je sa 24 poena bio najefikasniji u svom timu, čestitao je Zadru na pobjedi.

"Mi ćemo nastaviti da treniramo i da tamo pokušamo da ispravimo i poboljšamo stvari. Okrećemo se sljedećoj utakmici koja je već u utorak. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za Cibonu i da ćemo uspjeti da pobijedimo", rekao je Tejić.

Izvor: Tanjug