latinica  ћирилица
23/10/2016 |  16:05 ⇒ 17:11 | Autor: RTRS

Gak: Fajnal-for velika pobjeda Beograda

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je da je dobijanje organizacije fajnal-fora košarkaške Evrolige 2018. godine velika pobjeda Beograda.
Slavko Gak - Foto: RTS
Slavko GakFoto: RTS

"Ideja da se u Beogradu organizuje završni turnir Evrolige postoji već 10 godina, odnosno od završetka izgradnje Beogradske arene, a evo deceniju i dvije godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti", rekao je Gak.

On je istakao da je konkurencija za domaćinstvo bila vrlo jaka, jer je srpska prestonica naspram sebe imala Pariz, Istanbul i Moskvu.

"Sama činjenica da smo ispred tih gradova predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje poslije fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar. Potrudićemo se da u naredne dvije godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja", rekao je Gak.

Gak je podsjetio da u grad u kome se održava fajnal-for ne dolaze samo navijači koji imaju karte, već i mnogo onih koji žele da osjete cijelu atmosferu, zbog čega će korist imati svi.

"Primjera radi, u Berlinu, gdje je organizovan posljednji fajnal-for, kroz fan zonu je prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno", rekao je gradski sekretar i izrazio nadu da se će neki od srpskih klubova naći u konkurenciji za osvajanje titule.

Čelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali traba da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnal-fora 2018. sredinom naredne sedmice.

Izvor: RTS