latinica  ћирилица
23/10/2016 |  16:40 ⇒ 17:44 | Autor: RTRS

Prvo kraljevsko vjenčanje u Srbiji od Drugog svjetskog rata! (VIDEO)

Princ Mihailo Karađorđević danas se u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu zavjetovao svojoj princezi Ljubici na vjernost i vječnu ljubav.

Poslije građanskog vjenčanja u Londonu, Mihajlo i Ljubica su se danas jedno drugom na vječnu ljubav zavjetovali i u pravoslavnoj crkvi na Oplencu.

Ovo je istovremeno i prvo kraljevsko vjenčanje u Srbiji poslije Drugog svjetskog rata.

Crkveni obred predvodili su episkopi istočnoamerički Irinej i vranjski Pahomije, te protojerej Petar Lukić, starješina Sabornog hrama u Beogradu.

Vjenčanju princa Mihaila Karađorđevića, najmlađeg sina pokojnog princa Tomislava i princeze Linde, i Ljubice Ljubisavljević prisustvovalo je više od 300 gostiju, članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih zvanica iz javnog života Srbije i inostranstva.

Venčanju su prisustvovali prestolonasljednik Aleksandar i princeza Katarina, sa djecom princem Filipom i Alison, princeza Linda Karađorđević, majka princa Mihaila, princ Đorđe Karađorđević, mladoženjin brat, princeza Falon Rajman, supruga princa Đorđa Karađorđevića, princeza Јelisaveta Karađorđević, Maja Gojković, predsjednica Skupštine Srbije, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i mnogi drugi.

Mladenci su u činu poštovali srpske običaje, ali su bili i inovatori, pa su osim u srpskoj tradicionalnoj muzici, gosti imali priliku da uživaju u koncertu violončela dve devojčice, poboednice republičkog takmičenja.

Posluženje se zasnivalo na tradicionalnoj srpskoj hrani.

Princ Mihalo Karađorđević rođen je 15. decembra 1985. u Londonu. Odrastao je u seoskom okruženju gdje je imao mnogo vremena da istražuje i zavoli prirodu. Organizovao je veliki broj humanitarnih akcija, a zalaže se za interese Srbije u svijetu.

Princeza Ljubica rođena je i odrasla u Beogradu. Završila je master studije na Farmaceutskom fakultetu, bavi se marketingom i piše kolumne na temu zdravlja, prevencije i njege kože.

Izvor: Agencije