latinica  ћирилица
23/10/2016 |  17:21 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Ugljevik- Najbolji na turniru džudisti iz Zvornika i Banjaluke

U okviru svečanosti povodom krsne slave opštine Ugljevik-Svete Petke Paraskeve DŽudo klub Rudar organizovao je danas Deveti međunarodni džudo turnir koji je okupio 276 takmičara u 18 klubova iz Srbije i Republike Srpske.
Ugljevik- 9. Međunarodni džudo turnir - Foto: SRNA
Ugljevik- 9. Međunarodni džudo turnirFoto: SRNA

Učesnici su se takmičili u kategorijama poletaraca, mlađih pionira i starijih pionira, ekipa Srpski Soko iz Zvornika pobjednik je u konkurenciji poletaraca i mlađih pionira, dok su najuspješniji u konkurenciji starijih pionira bili džudisti kluba Banjaluka.

Generalni pokrovitelj turnira je opština Ugljevik, a učesnike je u ime domaćina pozdravio predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić.

Trener DŽudo kluba Rudar iz Ugljevika Zoran Šarčević istakao je međunarodni karakter i značaj turnira, uz ocjenu da su takmičari iz godine u godinu sve uspješniji.

Osim domaćeg Rudara, na turniru su učesvovali džudo klubovi Partizan iz Kanjiže, Bečej, LSK iz Laćarka, Sirmium iz Sremske Mitrovice, Randori i Slavija iz Istočnog Sarajeva, Crepoljsko iz Istočnog Starog Grada, Ozren iz Petrova, Rajko Kušić iz Pala, dobojski Ozren i Atlete zekomplus, Vlasenica, Milići, Srpski Soko iz Zvornika, Panteri iz Bijeljine, te banjalučki Rade Ličina i klub Banjaluka.

Izvor: SRNA