latinica  ћирилица
23/10/2016 |  19:05 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

Potpredsjednik Vlade CG: Srbija nema veze sa hapšenjem na dan izbora

Potpredsejdnik crnogorske vlade Duško Marković rekao je danas da je "pokušaj terorističkog akta u Crnoj Gori 16. oktobra, nešto što treba da zabrine" i poručio da će "vrlo brzo imati zaokružen čitav slučaj, koji će pravno i procesno biti čist kao suza".
Bratislav Dikić (Foto:  E-Stock/P. Jovanović) -
Bratislav Dikić (Foto: E-Stock/P. Jovanović)

Zamjenik predsjednika DPS je izjavio za podgoričku televiziju Antena M, da nije dobro što je pokušaj napada stavljen u kontekst izbornog procesa, i to, kako je naveo, prije svega od strane onih koji su doživjeli poraz na izborima.

On je rekao da nadležni organi moraju slučaj da dovedu do kraja, a apelovao je na političare da ne dolivaju ulje na vatru. Rekao je da službe Crne Gore i Srbije intenzivno razmjenjuju informacije.

- Iz svega proizilazi da su stvari veoma ozbiljne - rekao je Marković, objasnivši da je otkrivanje akcije počelo isključivo na teritoriji Crne Gore.

- Na tom nivou informacija i u toj fazi nije bilo razloga za saradnju sa bilo kim drugim. Zato to nije odraz nepovjerenja prema organima Srbije - tvrdi Marković.

On tvrdi, da ništa ne ukazuje da su vlasti Srbije imale bilo kakvu dodirnu tačku s ovim slučajem.

Marković je odgovorio i na pitanje da li je realno da ni u jednom presretnutom razgovoru nisu pomenuti politički subjekti za čiji račun su uhapšeni angažovani.

- Ne moraju uvijek političari biti u direktnoj sprezi sa nekim ko radi u njihovo ime. Svakako, neće biti razloga za skrivanje bilo koje činjenice - zaključio je zamjenik crnogorskog premijera.

Izvor: Sputnjik