latinica  ћирилица
24/10/2016 |  08:24 | Autor: RTRS

Hamilton slavio u Ostinu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu.
Luis Hamilton - Foto: Getty Images
Luis HamiltonFoto: Getty Images

Britanac je ovom pobedom smanjio zaostatak za klupskim kolegom Nikom Rozbergom, koji je zauzeo drugo mjesto, na 26 bodova.

Hamilton je do svoje 50. pobjede u karijeri, a četvrte u Teksasu, od koje treće uzastopne, došao za sat, 38 minuta, 12 sekundi i 618. Britancu nedostaje jedna pobjeda kako bi se izjednačio sa Alanom Prostom.

Drugo mjesto zauzeo je njegov klupski kolega Niko Rozberg sa zaostatkom od 4,520 sekundi, a treći kroz cilj prošao je vozač Red Bula Danijel Rikardo sa 19,692 sekunde zaostatka.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo je četvrto mjesto, peti je Fernando Alonso iz Meklarena, a šesti Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso.

Bodove su još osvojili vozač Vilijamsa Felipe Masa, Serhio Peres iz Fors Indije, DŽenson Baton iz Meklarena i vozač Hasa Roman Grožan.

Hamilton je dobro startovao, sačuvao je prvo mjesto, a dobro je krenuo i Rikardo, obišao je Rozberga i preuzeo drugo mjesto. Iza njih bili su Kimi Raikonen, Maks Verstapen, Fetel i Masa. Niko Hulkenberg je već u prvom krugu završio trku pošto je imao kontakt sa Fetelom i Valterijem Botasom. Na početku trke Danil Kvjat je od pozadi udario u Peresa, koji je poslije toga ruskog vozača nazvao idiotom.

Izvor: B92