latinica  ћирилица
24/10/2016 |  09:02 ⇒ 19:18 | Autor: RTRS

Otvoren Dječji filmski festival

Ambasadorka Kids fest-a, glumica Anđelka Prpić otvorila je najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za djecu - Dječiji filmski festival, koji će širom zemlje pod sloganom "Filmujmo u ritmu sreće" trajati do 30. oktobra.
Dječiji filmski festival - Foto: B92
Dječiji filmski festivalFoto: B92

"Kad pomislim na bioskop, ja pomislim na sreću, na osmijeh i na fenomenalno raspoloženje. Tokom ovih sedam dana biću intezivno srećna, jer ću gledati neke od najboljih filmova u omiljenim bioskopima", rekla je Prpić.

Na svečanom otvaranju hor "Čarolija" izveo je himnu "Kids festa", uz koju su plesale balerine iz plesne škole "Adagio", nakon čega je premijerno prikazan film "Trolovi", a publici su se poklonili i glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji Marko Mandić, Ivan Zekić, Aleksandra Radosavljević, Marija Mara Marić, Ljiljana Stjepanović, Milan Antonić, Nikola Demonja.

Program "Kids festa" odvijaće se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još 30 gradova širom zemlje, najavio je organizator.

Biće prikazano 20 filmova podijeljenih u dvije celine, "Kids" program (4-12 godina) i "Teen"  program(12-18 godina), a važan dio festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se djeca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način.

Izvor: Tanjug