latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:20 ⇒ 25/10/2016 | 06:56 | Autor: RTRS

Dodik: NS RS sačuvala demokratski kapacitet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u Banjaluci da je Narodna skupština Srpske, koja danas obilježava 25 godina rada, sačuvala demokratski kapacitet i obilježje.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji su birani demokratski, uvijek davali puni kapacitet njenom funkcionisanju.

"Prije 25 godina je bilo vrijeme u kome je formirana Republika Srpska, koja je prošla kroz nekoliko faza razvoja. Tu prije svega mislim na ratni period, poslijertanu izgradnji i fazu razvoja, a u svemu ovome je Narodna skupština imala nesumnjiv značaj", rekao je novinarima Dodik u Narodnoj skupštini na svečanosti obilježavanja 25 godina rada ove zakonodavne institucije.

On je napomenuo da su u Narodnoj skupštini Srpske usvajani zakonodavni okvir, strateške odluke, utvrđivani godišnji i strateški dokumenti.

"Narodna skupština Repbulike Srpske svrstana je u red svjetskih demokratskih institucija, koje imaju određenu odgovornost. Zahvalan sam svim ljudima koji su učestvovali u skupštinskom radu, kao i budućim generacijama koje će odlučivati o svim važnim pitanjima", dodao je Dodik.

On je ocijenio da je Narodna skupština Srpske bila jedinstvena kada je riječ o ključnim pitanjima, što je potvrđeno i odlukom o referendumu o Danu Republike.

Potpredsjednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić podsjetio je da je Narodna skupština Republike Srpske formirana u tekšim vremenima.

"Drago mi je što je Narodna skupština Srpske zadržala demokratski kapacitet i danas uspješno funkcioniše", rekao je Arsić.

U Banjaluci se danas prigodim svečanostima obilježava 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentarišući imenovanje Vukote Govedarice za predsjednika SDS-a Dodik je rekao da je to interna stvar te stranke.

"SDS je u predviđenim procedurama izabrao svog predsjednika i to poštujem", rekao je Dodik novinarima.

Izvor: Srna