latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:33 | Autor: RTRS

Vučić: Sačuvati zemlju od spoljnih problema

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na današnjoj sjednici Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti biti riječi prije svega o unutrašnjim problemima, a onda i o drugim pitanjima.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je poručio da je potrebno sačuvati zemlju od spoljnih problema i da je za Srbiju najvažnije da se očuvaju mir i stabilnost.

"U svakom slučaju za nas je od ključnog značaja očuvanje mira i stabilnosti pre svega i da govorimo istinu, iako u Srbiji to nije uvek lako", rekao je Vučić.

On je novinarima u Beogradu izjavio i da će "još vidjeti način na koji će se večeras obratiti" javnosti po završetku sjednice.

U Beogradu će biće održana sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti o navodnoj umiješanosti državljana Srbije u navodnom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je juče da će na sjednici biti riječi o svim informacijama do kojih je Srbija došla u vezi sa hapšenjem 20 državljana Srbije u Crnoj Gori, ali i o djelovanju stranih obavještajnih službi na teritoriji Srbije.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u noći uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra u Crnoj Gori pod sumnjom da su pripremali napad na institucije te zemlje i hapšenje premijera Mila Đukanovića tokom izbornog dana, a kao organizator grupe označen je bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Izvor: SRNA