latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:35 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

U utorak sunčano (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu ovlačnost, a prijepodne po kotlinama će biti magle, saopštili su meteorolozi.

Јutarnja temperatura vazduha biće uglavnom između sedam i 12, na jugu i u Krajini do 15 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj jutro će biti svježe u kotlinskim predjelima i na planinama, a u ostalim predjelima uz malo višu jutarnju temperaturu.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno uz sunčano vrijeme i sunčane intervale. Poslijepodne očekuje se postepeno povećanje oblačnosti te će uveče od jugozapada, zapada i sjevera bilo pretežno oblačno i lokalno prema noći sa mjestimičnom kišom u tim predjelima.

U ostalim predjelima ostaje s malom do umjerenom oblačnošću. Vjetar će biti slab promjenljiv, u Dinaridima popodne umjeren jugozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Čemerno Foča Rudo 15, Han Pijesak 16 , Gacko Novi Grad Višegrad 17,Kalinovik Sokolac Zvornik Livno 18, Srebrenica Srbac Bijeljina 19, Sarajevo Nevesinje Doboj Bugojno 20, Drinić Mrkonjić Grad Šipovo Prijedor Tuzla Bileća 21 , Trebinje Ribnik Banjaluka Bihać Mostar 22, Zenica 23 Krypa na Uni24 stepeni Celzijusa.

Izvor: SRNA