latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:45 ⇒ 19:42 | Autor: RTRS

Cvijanović: Narodna skupština - kamen temeljac Republike Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Narodna skupština Srpske predstavlja kamen temeljac osnivanja i daljeg razvoja institucionalnog života Srpske, odnosno same Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Četvrt vijeka Srpske ne bi bilo moguće da nije bilo svjesnih i hrabrih ljudi koji su funkcionisali kao narodni poslanici i preduzeli sve ono što je trebalo u tom periodu", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon svečane sjednice Narodne skupštine Srpske povodom 25 godina rada i postojanja republičkog parlamenta.

Ona je naglasila da je obilježavanje četvrt vijeka najvišeg zakonodavnog tijela Srpske jedna od stepenica u razvoju Srske, ali i stepenica unapređenja rada same Narodne skupštine.

"Činjenica da ovdje sjede narodni poslanici izabrani voljom naroda govori o važnosti ove institucije", rekla je Cvijanovićeva, dodavši da obilježavanje 25 godina rada i postojanja Narodne skupštine Republike Srpske predstavlja važan dan za Srpsku.

Cvijanovićeva je izjavila Srni da je zadovoljna saradnjom koja postoji između Narodne skupštine i Vlade Srpske.

"Mislim da je ta saradnja dobra, a rezultirala je brojnim propisima, zakonima i aktima, čime je Srpska pokazala puni institucionalni kapacitet da uređuje prostor u kojem živimo poštujući sve potrebne standarde", rekla je predsjednik Vlade Srpske.

Ona je naglasila da je vrijednost Srpske činjenica da je u njoj omogućen život i ravnopravnost svih njenih građana.

"Četvrt vijeka je važna činjenica u životu Republike Srpske i sigurna sam da će ona u godinama koje dolaze jačati svoj kapacitet, a da će isto tako jačati i svijest svih građana o važnosti toga što imamo - Republika Srpska", naglasila je Cvijanovićeva.

U Banjaluci je danas održana svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske povodom 25 godina njenog rada i postojanja.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije, te bivši predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici pravosudnih i ustavnosudskih institucija, Srpske pravoslavne crkve i ostalih vjerskih zajednica i diplomatskog kora u BiH.

Povodom jubileja Narodne skupštine, u koncertnoj sali Banskog dvora večeras u 19.00 časova biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije, kao poklon predsjednika Republike.

Skupština srpskog naroda u BiH osnovana je 24. oktobra 1991. godine, nakon što su 14. oktobra srpski poslanici preglasani u Skupštini tadašnje SR BiH.

Izvor: SRNA