latinica  ћирилица
24/10/2016 |  14:58 ⇒ 15:02 | Autor: RTRS

Đokić: Vidljiv napredak i razvoj parlamentarnog života Srpske

Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je Narodna skupština za svojih 25 godina rada i postojanja konstantno napredovala.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

"Vidljiv je napredak i razvoj parlamentarnog života Srpske kroz Narodnu skupštinu, a i demokratski proces sazrijevanja Republike Srpske bio je proces kome je Narodna skupština dala izuzetno veliki doprinos", izjavio je Đokić novinarima nakon današnje svečane sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da mu je izuzetna čast što je bio jedan od pet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Trudio sam se tada i sada, a to ću raditi i u budućnosti, da radim maksimalno posvećen interesima građana Republike Srpske i interesima Republike Srpske u cjelini", istakao je Đokić.

On je naglasio da svi treba da budu svjesni vrijednosti Srpske i da na svakom mjestu brinu o njenim interesima.

"Drago mi je što sam u jednom teškom periodu postojanja i rada Narodna skupštine Srpske uspio da zajedno sa svim narodnim poslanicima očuvamo integritet Skupštine i njen politički subjektivitet i da izbjegnemo sve ružne, teške i neprijatne situacije koje su bile 1998, 1999. i 2000. godine", rekao je Đokić.

Narodna skupština Republike Srpske obilježila je danas 25 godina rada i postojanja. Na današnjoj svečanoj sjednici povelja Narodne skupštine uručena je i Petru Đokiću.

Izvor: Srna