latinica  ћирилица
24/10/2016 |  15:28 | Autor: RTRS

Kalinić: NSRS da nastavi funkcionisanje u najboljem interesu građana

Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić izrazio je nadu da će parlament Srpske doživjeti još mnoge jubileje i da će funkcionisati u najboljem interesu Republike Srpske i njenih građana, boreći se za samostalnost i punu ravnopravnost unutar BiH.
Dragan Kalinić - Foto: SRNA
Dragan KalinićFoto: SRNA

Kalinić ističe da je osnivanje Narodne skupštine Republike Srpske bila hrabra i pomalo neočekivana odluka koja je rezultirala time da je stvoreno srpsko jedinstvo već na prvoj skupštini srpskog naroda.

Prema njegovim riječima, bez Narodne skupštine Republike Srpske danas bi bilo nezamislivo i trajanje Srpske.

Kalinić je u izjavi novinarima u Banjaluci, nakon svečane sjednice Narodne skupštine Srpske, podsjetio da je u prvom sazivu parlamenta Srpske bilo poslanika različitih političkih partija, među kojima i aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Uprkos turbulencijama skupština je održala svoj demokratski dignitet i puni kapacitet i čini mi se da se u njoj svi poslanici, bez obzira na povremene incidente, osjećaju ravnopravno i da mogu da u slobodi izraze svoje mišljenje", rekao je Kalinić.

Narodna skupština Republike Srpske obilježila je danas 25 godina rada i postojanja. Na današnjoj svečanoj sjednici povelja Narodne skupštine uručena je i Draganu Kaliniću.

Izvor: SRNA