latinica  ћирилица
24/10/2016 |  16:32 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Odgovor Mesiću: Posljednji ste koji može da bilo šta traži od Srbije

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiju poručilo je nekadašnjem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću da je on posljednji čovjek, koji može bilo šta da traži od Srbije, a posebno ne da se Beograd izjašnjava da li je za cjelovitost BiH ili Milorada Dodika, koji, kako je naveo, rastura tu državu.
Stjepan Mesić - Foto: vijesti.me
Stjepan MesićFoto: vijesti.me

"Vi ste posljednji čovjek koji može to da traži od Srbije. Vi brinete o cjelovitosti Bosne i Hercegovine, a bili ste ključni čovjek u zločinačkom udruženju razbijača SFRЈ", navodi se u saopštenju tog udruženja.

Iz Udruženja podsjećaju da je Mesić kao posljednji predsjedavajući Predsjedništva SFRЈ svijetu poručio:"Јa svoj posao završio, Јugoslavije više nema".

Iz Udruženja ukazuju da je zbog "razbijača SFRЈ, prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegovih Zengi od 1991-1995." na hiljade i hiljade Srba ubijeno, na stotine hiljada domova, kuća i ognjišta je spaljeno, a u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja" protjerano je 250.000 krajiških Srba iz SAO Krajine i Hrvatske.

"Pošto je Vaša zločinačka NDH priznala zločinačku tvorevinu Kosovo, a napadate Republiku Srpsku i Dodika pitamo vas: Da li je pravedno da se NATO agresijom otme Srbiji Kosovo i Metohija, a da Bosna dobije teritoriju Republike Srpske i to bez pravde za srpske žrtve", navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Izvor: Tanjug