latinica  ћирилица
24/10/2016 |  18:05 ⇒ 25/10/2016 | 08:59 | Autor: RTRS

Vučelić novi predsjednik FK Partizan (VIDEO)

Tek iz trećeg pokušaja Skupština Partizana uspjela je da u SC Teleoptik izabere novog predsjednika.

Skupštini je prisustvovalo 33 od ukupno 65 delegata, a Vučelić je dobio 30 glasova, dok su preostala tri delegata bila uzdržana.

Prethodne dvije Skupštine pratile su brojne svađe, sukobi i nedostatak kvoruma za održavanje. U igri za prvog čovjeka kluba bila su dva kandidata, aktuelni predsjednik privremene uprave i prvi čovjek Sportskog društva Milorad Vučelić i predvodnik opozicije Nenad Bjeković, bivši fudbaler, trener i sportski direktor crno-bijelih.

Bjeković i njegova frakcija nisu se ni pojavili na Skupštini u Teleoptiku.

Kako je Vučelić saopštio u prvom obraćanju sa mjesta predsjednika, Upravni odbor kluba činiće Vladimir Vuletić, Milan Obućina, Nebojša Petrović, Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Јovanović i Goran Škodrić.

Za počasnog predsjednika izabran je Ivan Ćurković.

Prva Skupština u maju prekinuta je zbog sukoba dvije strane, praćene brojnim uvredama delegata, dok u septembru nije bilo kvoruma, za šta je nedostajao jedan delegat.

Usvojena je ostavka bivšeg predsjednika Zorana Popovića, koji nije prisustvovao Skupštini. Od 33 prisutna delegata njih 30 je glasalo da Milorad Vučelić postane predsjednik, a troje je bilo uzdržano.

Prisutnima se potom obratio i Vučelić, koji je ujedno i predsjednik ЈSD Partizan.

 

Izvor: B92