latinica  ћирилица
24/10/2016 |  18:35 | Autor: RTRS

Očekujte paklenu evroligašku nedjelju

Nova sezona i novi koncept Evrolige donosi novitete u rasporedu, pa će tako prvi put u istoriji ovog takmičenja timovi odigrati dva kola u samo tri dana! Јedini srpski predstavnik, Crvena zvezda, u srijedu dočekuje Barselonu, a već u petak igra u Atini protiv Panatinaikosa.
Košarkaši Crvene zvezde (Foto: euroleague.net) -
Košarkaši Crvene zvezde (Foto: euroleague.net)

Promjena koncepta Evrolige, koja se od ove sezone igra u ligaškom sistemu, pa će 16 timova odigrati ukupno 30 mečeva u regularnom dijelu. To podrazumijeva znatno veći broj mečeva, pa je raspored morao da se "zbije". Posljedica toga je nekoliko nedjelja u kojima će klubovi u samo tri-četiri dana odigrati dva evro meča (dakle, ne računajući plej-of), a prva takva sedmica počinje u utorak u 18 časova okršajem Uniksa i Darušafake.

Istog dana snage će odmjeriti Efes i CSKA (20.00), Olimpijakos i Armani (20.00), te španski timovi Real Madrid i Baskonija od 21 čas.

Ovu paklenu nedjelju Crvena zvezda će otvoriti mečom protiv slavne Barselone u "našminkanoj" beogradskoj Areni. Taj meč zakazan je za srijedu u 19 sati.

Svega 45 minuta kasnije počeće utakmica u Istanbulu između Fenerbahčea i Žalgirisa, dok mečevi Bamberg - Panatinaikos i Makabi - Galatasaraj počinju u 20 časova.

Treći uzastopni evroligaški dan u nizu u četvrtak će započeti duelom između aktuelnog šampiona CSKA i "lokalanog" rivala Uniksa (19 časova). U 19.15 igraju "zemljački" meč Darušafaka i Efes, u 20.45 u Milanu Armani dočekuje Real, dok je Baskonija u Vitoriji 15 minuta kasnije domaćin Olimpijakosu.

Radnu i evroligašku nedjelju u petak zatvaraju turski derbi Galatasaraj - Fenerbahče, te Žalgiris - Makabi (19.00) i Bamberg - Barselona (21.00).

U toj grupi je i susret u "Oaka areni" u Atini, gdje će na prvom meču Ćavija Paskvala na klupi "zelenih" protivnik biti srpski i jadranski šampion - Crvena zvezda. Taj meč igra se u petak od 20.15.

Dakle, za svega četiri dana širom Starog kontinenta biće odigrano čak 16 mečeva elitnog takmičenja.

Izvor: RTS