latinica  ћирилица
24/10/2016 |  19:59 | Autor: RTRS

Đurić: "Trepča" može neko vrijeme da radi i pod blokadom

Rudarsko-metalurški kombinat "Trepča" spreman je da i u uslovima potpune blokade još neko vrijeme nastavi sa proizvodnjom, a Srbija će nastaviti da podržava ovo preduzeće na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Đurić je novinarima na Beogradskom sajmu rekao da to za sada ne podrazumijeva finansijska davanja, s obzirom na to da je "Trepča" u potpunosti u stanju da svoje obaveze ispunjava.

"Radnici rade, dolaze na posao. Za sada je sve normalno, s tim što se pripremamo i za najgore, ne sedimo skrštenih ruku. Trepča je spremna da i u uslovima potpune blokade još neko vreme nastavi sa proizvodnjom. Tako me je obavestilo rukovodstvo Trepče", rekao je Đurić.

On je naveo da je obaveza Beograda da političkim, pravnim i svim drugim mjerama omogući "Trepči" da nastavi da funkcioniše, što je utvrđeno i odlukom Vlade Srbije, prenijeli su beogradski mediji.

"Trepča funkcioniše, proizvodi i izvozi, očekujem da će to raditi i u narednim mjesecima i suštinski je važno da nijedan radnik Trepče ne ostane bez posla", rekao je Đurić.

Izvor: SRNA