latinica  ћирилица
24/10/2016 |  21:03 ⇒ 21:15 | Autor: RTRS

Kotor Varoš-Petnaestogodišnjaci dočarali život "Sa one strane ulice"

Mladi glumci banjalučkog DIS teatra izveli su večeras u Kotor Varošu predstavu "Sa one strane ulice" u okviru festivala omladinskih pozorišta "Varoš fest".
Kotor Varoš - Petnaestogodišnjaci dočarali život "Sa one strane ulice" - Foto: SRNA
Kotor Varoš - Petnaestogodišnjaci dočarali život "Sa one strane ulice"Foto: SRNA

Predstava, koja je autorski projekat Milana Bogdanovića, na suptilan način govori o razlikama u društvu i stvarima koje bi mladi željeli da promijene.

Umjetnički direktor DIS teatra Novica Bogdanović istakao je da je predstava vizuelna i da ima malo teksta.

"Predstava je svojevrsno čudo i pravljena je za 22. vijek. Vrlo je zahtjevna i puna tehnoloških inovacija", istakao je Bogdanović.

U predstavi igra pet mladih glumaca koji kroz igre sjenki, ples, pantomimu, pjevanje, specifičan dizajn svjetla i inspirativnu muziku, žele dočarati život "sa one strane ulice".

"Da li je teže biti nasilnik ili žrtva i koliko je mala granica između to dvoje, pitanje je kojim se bavi predstava `Sa one strane ulice` kojoj je ovo šesto izvođenje. Zahvalni smo kotorvaroškoj publici što nas je podržala u velikom broju", rekao je Bogdanović i dodao da će predstava imati svoj festivalski život i da će dugo trajati.

U predstavi glume, pjevaju i igraju Ivana Petrušinki, Tijana Kasapović, Anđela Mitrović, Anđela Vukobrat i Јana Vuksan, a scenografska i kostimografska rješenja nastala su zajedničkim promišljanjem kompletne ekipe.

Drugi festival omladinskih pozorišta "Varoš fest" biće nastavljen sutra u 20.30 časova edukativnom dramom "Stradalnici" u izvođenju glumaca Banjalučkog studentskog pozorišta.

Izvor: SRNA