latinica  ћирилица
25/10/2016 |  13:14 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

RAK: Nacrt pravila o naknadama za dozvole na javnim konsultacijama

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije BiH uputio je na javne konsultacije Nacrt pravila o naknadama za dozvole, saopšteno je iz ove agencije.
RAK BiH - Foto: RTRS
RAK BiHFoto: RTRS

Cilj donošenja ovog dokumenta je objedinjavanje postojećih odredaba i visina naknada za sve vrste dozvola koje izdaje Agencija.

Nacrtom pravila o naknadama za dozvole RAK-a propisane su naknada za administrativno tehničku obradu zahtjeva za izdavanje dozvole ili naknada za izmjenu dozvole i godišnja naknada za dozvolu.

Pored toga, Nacrt pravila propisuje i proceduru načina plaćanja naknade za dozvolu koja se izdaje prvi put.

Izmjene koje su sadržane u Nacrtu pravila uključuju iznos godišnje naknade koja se plaća jednokratno, a na početku obračunskog perioda povećava se na 10.000 KM.

Od obaveze plaćanja naknada za državni doprinos za korištenje radio frekvencijskog spektra oslobođaju se korisnici dozvola kao što su: Predsjedništvo BiH, Služba za zajedničke poslove, Službe za traženje osoba u slučajevima avionskih i drugih nesreća, organizacije koje se na dobrovoljnoj osnovi brinu o očuvanju životne sredine, neprofitne organizacije za zaštitu spomenika i kulturnih dobara u BiH, te druge slične institucije i organizacije.

Јavne konsultacije na Nacrt pravila o naknadama za dozvole Regulatorne agencije za komunikacije su otvorene do 25. novembra.

Izvor: SRNA