latinica  ћирилица
25/10/2016 |  15:00 | Autor: RTRS

Ivanić primio delegaciju Parlamentarne grupe prijateljstva Bundestaga

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić primio je danas delegaciju Parlamentarne grupe prijateljstva Bundestaga i izrazio nadu da će u BiH u najskorije vrijeme ponovo biti uspostavljena atmosfera međusobnog uvažavanja i saradnje, koja je narušena nepotrebnim podizanjem tenzija u prethodnom periodu.
Mladen Ivanić sa delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Bundestaga(foto:predsjednistvobih.ba) - Foto: RTRS
Mladen Ivanić sa delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Bundestaga(foto:predsjednistvobih.ba)Foto: RTRS

Tokom sastanka razgovarano je o političko-ekonomskoj situaciji u BiH, rezultatima lokalnih izbora, održanom referendumu o Danu Republike Srpske, te zvaničnoj posjeti članova Predsjedništva BiH Njemačkoj u junu ove godine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi parlamentarne grupe su informisali člana Predsjedništva BiH o sastancima koje su ranije imali sa predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH, te iznijeli svoje utiske o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Ivanić je posebno naglasio neophodnost donošenja političkih odluka na bazi konsenzusa i kroz dijalog, jer svaki drugi način neminovno dovodi do političke krize.

Govoreći o posjeti članova Predsjedništva BiH Njemačkoj, ocijenio je da je ona bila veoma uspješna, naglasivši da je dovela do rješavanja nekih pitanja koja su uzrokovala zastoj na putu evropskih integracija.

Izvor: Srna