latinica  ћирилица
25/10/2016 |  15:16 | Autor: RTRS

Prihvaćene izmjene zakona o drumskom prevozu

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.
Predstavnički dom - Foto: RTRS
Predstavnički domFoto: RTRS

Od Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Komisija je zatražila da za 20 dana produži rok za dostavljanje izvještaja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH u drugom čitanju, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj sa javne rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Komisija je primila k znanju informaciju Ministarstva komunikacija i transporta BiH u vezi sa usvajanjem Okvirne strategije saobraćaja BiH za period od 2016. do 2030. godine.

K znanju je primljeno i obavještenje Regulatorne agencije za komunikacije BiH o raspisivanju javnog poziva za dodjelu slobodnih radiofrekvencijskih resursa namijenjenih za zemaljsku radiodifuziju.

U vezi sa dopisom komercijalne "K3" televizije, Komisija je zatražila od Regulatorne agencije za komunikacije BiH i od Ministarstva komunikacija i transporta BiH informaciju o iznalaženju najbržeg mogućeg rješenja za proces digitalizacije komercijalnih televizija.

Izvor: SRNA