latinica  ћирилица
25/10/2016 |  17:39 ⇒ 26/10/2016 | 11:51 | Autor: RTRS

Duraković najavio apelaciju Ustavnom sudu BiH

Kandidat za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da poštuje odluku Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine koje je danas odbacilo njegovu žalbu kojom je tražio poništenja izbora u Srebrenici i zahtijevao ponovno prebrojavanje glasova, ali tvrdi da će nastaviti pravnu bitku.
Ćamil Duraković - Foto: RTRS
Ćamil DurakovićFoto: RTRS

Advokat Ćamila Durakovića, Nedim Ademović je na večerašnjoj konferenciji za medije izjavio da je njegov klijent za tu odluku saznao putem medija.

"Najavljujem da ćemo u najskorije vrijeme podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH i tražićemo privremenu mjeru zabrane objavljivanja konačnih rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica", rekao je Ademović.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo je danas žalbu Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelaciono odjeljenje Suda BiH, kako su rekli u CIK-u, u narednim danima oglasi i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari nakon čega će se u potpunosti razriješiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica.

Na lokalnim izborima koji su u BiH održani 2. oktobra u Srebrenici je nakon više godina pobijedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić, što Duraković ne želi da prizna.

Izvor: Fena