latinica  ћирилица
25/10/2016 |  18:33 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Dodik-Vukičević: Grujičić će raditi u korist svih građana (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upoznao je danas u Istočnom Sarajevu ambasadora Srbije u BiH Stanimir Vukičevića da je Srpska stabilizovana nakon referenduma i sprovedenih izbora.
I.Sarajevo:Stanimir Vukičević i Milorad Dodik - Foto: SRNA
I.Sarajevo:Stanimir Vukičević i Milorad DodikFoto: SRNA

Što se tiče Srebrenice, dvojica sagovornika saglasili su se da će novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić raditi u korist svih građana. Dodik je naglasio da postoji inicijativa da se Udruženju "Majke Srebrenice" na korištenje ustupi kancelarija u zgradi opštine, kao znak uvažavanja bošnjačkih žrtva.

Predsjednik Srpske upoznao je ambasadora Srbije sa činjenicom da rezultati lokalnih izbora omogućavaju da se uspostavi potpuna koordinacija republičkih i lokalnih vlasti uključujući i Srebrenicu, što do sada i nije bio slučaj.

- Što se tiče obilježavanja u Potočarima mora da bude vidljiv pun odnos i poštivanje žrtava. Uvažavanje Udruženja biće potpuno i ovo je prilika da kažemo da ćemo Udruženju "Majke Srebrenice" dati na korišćenje kancelariju u zgradi opštine - rekao je predsjednik Srpske.

Ambasador Srbije Stanimir Vukičević izrazio je nadu da će novoizabrani načelnik Srebrenice Mladen Grujičić tretirati sve građana na isti način.

- Ponuđeno je i da se iz budžeta planiraju sredstva za Potočare. Potočari će zadržati sav dignitet žrtava koje leže i nema straha za bilo šta - rekao je Vukičević.

Dodik i Vukičević saglasili su se da su politički i ekonomski odnosi Srpske i Srbije na visokom nivou. Skori dovršetak mosta Bratunac-Ljubovija potvrda je bliskih i obostrano korisnih veza.