latinica  ћирилица
26/10/2016 |  12:27 | Autor: RTRS

Šest lica spriječeno u ilegalnom prelasku granice

Službenici Јedinice granične policije Izačić danas su otkrili troje državljana Albanije u ilegalnom prelasku granice iz BiH u Hrvatsku.
Granična policija - kontrola - Foto: SRNA
Granična policija - kontrolaFoto: SRNA

U graničnom pojasu na području Bihaća juče su pronađena tri lica sa Kosova i Metohije koja nisu posjedovala važeću dokumentaciju za boravak u BiH, a namjeravala su ilegalno da pređu granicu prema zemljama EU.

U skladu sa Zakonom o strancima, oni su prekršajno procesuirani, te uz prijedlog o protjerivanju sa teritorije BiH predati Službi za poslove sa strancima BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Јedinice granične policije Bijeljina uhapsili su juče G.M, državljanina BiH i Srbije, kojeg potražuje Osnovni sud Banjaluka zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Ovo lice je kontrolisano prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača i predato je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na prelazu Uvac, pri ulasku u BiH uhapšen je dj.M, državljanin Srbije, za kojim je MUP Srpske raspisao potragu zbog falsifikovanja isprava.

Službenici Granične policije Višegrad predali su uhapšeno lice službenicima Policijske stanice Rudo MUP-a Republike Srpske.

Izvor: SRNA