latinica  ћирилица
26/10/2016 |  12:37 ⇒ 12:57 | Autor: RTRS

Hju Luri dobio zvijezdu na Bulevaru slavnih

Glumac Hju Luri, najpoznatiji po ulozi ekscentričnog doktora Hausa u istoimenoj seriji, dobio je svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih U Holivudu.
Hju Luri (foto:twitter.com) -
Hju Luri (foto:twitter.com)

Poznat po svojoj skromnosti, Hju je stajao mirno dok je primao pohvale, ali i šaljive uvrede od kolege glumca Stivena Freja.

- Svijet je nepravedan i priznaću kako sam običan 57-godišnjak koji je sasvim slučajno proživio život ispunjen nevjerovatnom srećom da ponekad očekujem da mi klavir padne na glavu kako bi se postigao božanstveni balans" - rekao je Hju.

On je iskoristio priliku da zahvali Americi na izumima poput farmerki, martinija i pice, te da uputi riječ-dvije Mitu Romniju.

- Volim martini uglavnom zbog toga što ga je Frank Sinatra pio. Ne nosim farmerke, uglavnom zbog toga što ih je Mit Romni nosio - našalio se Luri.

On je dvostruki dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u seriji "Haus", a za nagradu Emi je nominovan čak sedam puta, ali nikada je nije osvojio.

Luri je svojevremeno bio i najplaćeniji televizijski glumac. Otac je troje djece, producent i režiser, napisao je roman i ima karijeru kao džez i bluz muzičar.

Luri i Frej sarađuju dugo godina, a zajedno su glumili u kultnoj "Crnoj guji".

Izvor: Agencije