latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:28 ⇒ 15:00 | Autor: RTRS

Bartomeu: F4 u pravo vrijeme u Beogradu (VIDEO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i prvi čovjek Evrolige Đordi Bartomeu potpisali su u Beogradu ugovor o održavanju završnog turnira 2018. godine.

Beograd će tako naredne sezone ugostiti najbolja četiri tima Evrope.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Beogradu. Došli smo sa namjerom da otkrijemo tajnu. Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da će završni turnir Evrolige 2018. biti održan u Kombank areni ovdje u Beogradu. Želim da kažem da smo bili pod lijepim pritiskom odavno. 2002. godine mi je Vlada Stanković spomenuo Beograd kao destinaciju, a posljednji koji je to uradio bio je Miloš Teodosić prije nekoliko nedjelja u Kini. Od tada mi je mnogo ljudi reklo da je vrijeme da završni turnir dođe u Beograd - rekao je Bartomeu.

- Za sve u životu postoji pravo vrijeme i pravi partneri. Јa sam veoma srećan što mogu da kažem da vjerujem da je 2018. pravo vrijeme iz mnogo razloga - rekao je prvi čovjek Evrolige.

Gradonačelnik Beograda obećao je da će srpska prestonica biti najbolji domaćin.

Nema sumnje da će publika u Kombank areni uživati u vrhunskoj košarci... Domaćinstvo je ozvaničeno današnjim potpisima, a elitno takmičenje je u manje od 100 sekundi sjajno najavilo spektakl u prestonici Srbije.

Evroliga je uz podsjećanje na prethodne gradove-domaćine i podizanje pehara šampiona, zaključno sa posljednjim prvakom, moskovskim CSKA koji se radovao u Berlinu, i najavom za 2017. u Istanbulu, čitav minut posvetila Beogradu.

Najljepšim slikama grada, kao i momentima sa utakmica na kojima su evropski velikani gostovali u Beogradu, najavljen je spektakl koji će se 2018. održati u srpskoj prestonici.