latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:44 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

CIK: Promijenjen broj glasova kandidata u Kneževu i Posušju

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas odluku o trećoj izmjeni Odluke od 17. oktobra o utvrđivanju i objaljivanju rezultata lokalnih izbora u BiH, koji se odnose na izborne jednice Kneževo i Posušje.
CIK - Foto: RTRS
CIKFoto: RTRS

Odluka je donesena nakon što je jučerašnjim brojanjem glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu utvrđeno da je promijenjen broj glasova kod određenih kandidata, a odluka će se moći vidjeti na veb-stranici CIK-a u 14.00 časova.

Na današnjoj sjednici CIK je odbio pet zahtjeva za ponovno brojanje kao neosnovane jer su dostavljeni nakon isteka roka koji je bio 24. oktobra.

CIK je odlučio da će na jednoj od narednih sjednica Kolegijum CIK-a razmotriti da li je počinjeno krivično djelo u slučaju kandidata za načelnika opštine Velika Kladuša Fikreta Abdića, koji je osvojio najviše glasova na izborima, odnosno da li se on mogao nalaziti u Centralnom biračkom spisku.

Članovi CIK-a donijeli su odluku o plaćanju troškova dostavljanja izbornog materijala u diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u iznosu od 2.224 KM.

Izvor: SRNA