latinica  ћирилица
26/10/2016 |  16:00 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Ivanić i Kormakova o evropskom putu BiH

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ambasador SAD u BiH Morin Kormak razgovarali su danas u Sarajevu o političkoj situaciji u BiH, rezultatima lokalnih izbora, predstojećim aktivnostima na evropskom putu BiH, kao i o pitanjima regionalne saradnje.
Sarajevo: Ivanić i Morin Kormak - Foto: SRNA
Sarajevo: Ivanić i Morin KormakFoto: SRNA

Јedna od tema sastanka bila je i provođenje aktivnosti na izradi dokumenta pregled odbrane, te je obostrano izražena nada da će taj dokument biti pripremljen u skladu sa dogovorenim principima i u predviđenom roku, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se osvrnuli i na određene mogućnosti jačanja saradnje između privrednih subjekata iz dvije zemlje, sa naglaskom na oblast proizvodnje namještaja.

Ivanić-Bodoni: Ubrzati reforme

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni saglasili su se da je neophodno ojačati aktivnosti na polju društveno-ekonomskih reformi, koje su neophodne za kontinuiran napredak na evropskom putu BiH. U tom kontekstu naglašeno je da treba staviti akcenat na sprovođenje Reformske agende, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić o Bodonijeva na sastanku su razgovarali o političko-ekonomskoj situaciji u BiH, nedavnim lokalnim izborima, evropskim integracijama zemlje, kao i o referendumu održanom u Republici Srpskoj.

Izvor: SRNA