latinica  ћирилица
26/10/2016 |  16:41 ⇒ 16:42 | Autor: RTRS

Dačić: Vlada nije saučesnik u pravljenju nezavisnog Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada ne vodi izdajničku politiku i da nije saučesnik u pravljenju nezavisnog Kosova.
Ivica Dačić - Foto: TANЈUG
Ivica DačićFoto: TANЈUG

Reagujući na primjedbe opozicije u Skupštini Srbije da vlast, formiranjem Fonda za zapadni Balkan, praktično priznaje nezavisnost Kosova, Dačić je rekao da takve prozivke nisu korektne.

"Neko će reći žrtvujemo evropski put - ne žrtvujemo ga, ali ga namerno usporavamo. Ne moramo po svaku cenu da otvorimo neka poglavlja ako je uslov za to da Srbija da svoju imovinu oko `Telekoma`" i tako dalje", rekao je Dačić.

On je naglasio da Vlada Srbije mora spasiti šta se spasiti može i da u tome treba biti realan, prenose beogradski mediji.

"Nećete otvoriti poglavlja, pa šta. To ne znači da ćemo sada sve to da potpišemo, to je jedinstven stav Vlade Srbije", rekao je Dačić.

On je istakao da je važno da se u narednom periodu mnogo bolje razumiju procesi koji se dešavaju i da tu nema nikakavih tajni.

"Nije samo u pitanju EU. Imamo Rusiju kao veoma značajan faktor i nemamo razloga ni sa kim da pravimo, ni dobre, ni loše odnose, na bilo čiju štetu. Najvažnije je da gledamo svoje interese kao što to Englezi kažu", naglasio je Dačić.

Prema njegovim riječima, važni su samo interesi, a prijatelji i neprijatelji su prolazni.

Izvor: SRNA