latinica  ћирилица
27/10/2016 |  12:37 | Autor: RTRS

Razmatranje više odluka o vitalnom interesu bošnjačkog naroda - 9. novembra

Vijeće naroda Republike Srpske razmatraće u srijedu, 9. novembra, odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, zaključio je danas Kolegijum Vijeća naroda.
Vijeće naroda Republike Srpske - Foto: RTRS
Vijeće naroda Republike SrpskeFoto: RTRS

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje odluke o prestanku mandata članovima Republičke komisije za sprovođenje referenduma, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Biće razmatrana i odluka o davanju posebnog ovlašćenja, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, saopšteno je iz Vijeća naroda.

Vijeće naroda razmatraće i zaključak u vezi sa izvještajem Republičke komisije za sprovođenje referenduma o rezultatu republičkog referenduma na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?", u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje Zakona o lokalnoj samoupravi, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, sa amandmanom.

Biće razmatran i Zakon o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, sa amandmanom.

Vijeće naroda razmatraće i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, u vezi sa odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, sa amandmanima.

Sjednica Vijeća naroda Republike Srpske zakazana je za 12.00 časova.

Izvor: Srna