latinica  ћирилица
27/10/2016 |  13:02 | Autor: RTRS

Vujanović za brzo formiranje crnogorske vlade

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da je interes svih da što prije budu formirane skupština i vlada, kao i da očekuje da će biti ispoštovani rokovi u vezi sa proglašenjem rezultata izbora i konstituisanjem parlamenta.
Filip Vujanović - Foto: AFP
Filip VujanovićFoto: AFP

Vujanović je rekao novinarima u Budvi da izborna volja građana obavezuje sve, i treba je poštovati i djelovati u skladu sa njom u svim sferama, pa i u okviru parlamenta.

"Naš interes je da se što prije konstituiše skupština i izabere vlada, i da nastavimo ono što je strateški interes Crne Gore - evropske i evroatlantske integracije, unapređenje ekonomije i ambijenta za investicije i podizanje kvaliteta života svih građana", naglasio je Vujanović.

On je poručio da će, odmah nakon konstituisanja skupštine, početi konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i u najkraćem roku predložiti mandatara.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na to što opozicija ne želi da prizna rezultate izbora, Vujanović je rekao da je ubijeđen da će opozicija "imati odnos prema tim izborima u funkciji onoga što je bila volja građana".

On nije želio da komentariše najave opozicije da možda neće htjeti da verifikuju svoje mandate u parlamentu, navodeći da je to stvar političkih partija i da ne bi prognozirao bilo čije političko ponašanje.

Izvor: Srna