latinica  ћирилица
27/10/2016 |  17:53 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Marović na liječenju u Beogradu, neće u Spuž

Bivši predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović, koji je optužen da je kao šef kriminalne grupe oštetio budžet za nekoliko desetina miliona evra, sutra neće otići u Spuž gdje je trebalo da se javi radi izdržavanja zatvorske kazne.
Svetozar Marović - Foto: AFP
Svetozar MarovićFoto: AFP

Advokat Zdravko Begović rekao je da Marović neće moći da preuzme poziv za izdržavanje kazne zatvora jer je već duže na liječenju u Beogradu.

"Јa sam blagovremeno poslao dopis i potrebnu medicinsku dokumentaciju predsjedniku suda i, prema zakonu, kada lice opravdano ne može da stupi na izdržavanje kazne, sud može i, po mom mišljenju, treba da donese odgovarajuće rješenje kojim će odgoditi izdržavanje kazne. Mislim da je sasvim jasno da je stanje mog branjenika veoma loše i da on nije sposoban da izdržava kaznu", rekao je Begović.

On vjeruje da će izdržavanje kazne biti odgođeno za period potreban da se Marović oporavi, nakon čega bi trebalo da dobije novi poziv.

Marović će, kako predviđa Sporazum o priznavanju krivice koji je potpisao, u zatvoru ukupno provesti tri godine i deset mjeseci.

Izvor: SRNA