latinica  ћирилица
27/10/2016 |  18:06 | Autor: RTRS

Vučić: Strani ambasadori ne određuju kandidata za predsjednika Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da strani ambasadoru u Beogradu ne mogu određivati ko će biti kandidat za predsjednika Srbije i ponovio da je u ovoj zemlji prisutno pojačano djelovanje različitih stranih obavještajnih službi.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, Vučić je rekao da građani mogu da budu mirni, jer srpske bezbjednosne službe dobro obavljaju svoj posao.

- Uvijek ćemo da zaštitimo svoju zemlju. Osim političkih, regionalnih i eventualno problema na putu evrointegracija, ne vidim nikakav značajniji problem koji bi zaustavio razvoj Srbije - rekao je Vučić.

Što se tiče špijuna u Srbiji, Vučić je istakao da je uzimanje operativnih obrada srpske krim-policije trajalo do druge polovine 2015. godine, ali je izrazio uvjerenje da su nadležne vlasti Srbije uspjele da spriječe davanje tih podataka.

- Sve što smo mi radili imale su pojedine strane službe prije nego što bi to dolazilo u drugu fazu pretkrivičnog ili krivičnog postupka. To je bila velika opasnost. Mislimo da se to danas ne događa - rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija dala sve od sebe da pokaže da je suverena i nezavisna zemlja, da štiti ustavni poredak i da je u stanju da se suprotstavi nelegalnom djelovanju najmoćnijih službi kojima upravljaju najveće svjetske sile.

Odgovarajući na pitanja o događajima u Crnoj Gori i prijetnjama terorizmom, Vučić je istakao da on nikada nije rekao da je Srbija spriječila ubistvo premijera bilo koje zemlje, pa ni Crne Gore, nego da Srbija ima nedvosmislene dokaze da su određene grupe i lica iz Srbije pratila kretanje crnogorskog premijera /Mila Đukanovića/.

On je naveo da ne može da govori o imenima ljudi koji su pod istragom, navodeći da se u tom slučaju Vlada Srbije ponijela odgovorno, ne želeći da se miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

izvor: SRNA