latinica  ћирилица
28/10/2016 |  12:28 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Đukanović prvo ide na odmor, a poslije...

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da će još razmisliti o alternativi šta će raditi nakon povlačenja, ali da mu je sada najpotrebniji odmor.

Upitan da li se vraća biznisu, odgovorio je da će još razmisliti.

- Kao što nisam razmišljao o intenzitetu mog daljeg političkog angažmana, nisam ni razmišljao o alternativi. Znate, prije deset godina sam imao jasnu sliku, ali sam tada bio deset godina mlađi. Danas mislim da mi je potreban odmor, pa da razmislim šta dalje - rekao je Đukanović novinarima, nakon što je završio učešća na Konferenciji o ekonomiji u Bečićima.

Upitan zbog čega se u ovom trenutku povlači sa mjesta premijera i ne želi osmi mandat, kada predstoji učlanjenje u NATO, odgovorio je da ulaziti u osmi mandat, da bi se poslije nekoliko mjeseci povlačio, bilo neodgovorno prema onima koji treba da se ozbiljno pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti.

- Mislim da smo povukli pravi potez, dali povjerenje pravim ljudima i ubijeđen sam da promjena na čelu Vlade ničim neće ugroziti ono što je prioritet Crne Gore u ovom trenutku, a to je formalizacija našeg članstva u NATO. Mislim da će otpori prema tome biti onakvi, kakve smo vidjeli i u domaćoj i inostranoj javnosti ko god bio na čelu Vlade, ali da će naspram njih biti naša nepokolebljiva odlučnost da stvarimo svoje ciljeve zbog uvjerenja da se jedino tako garantuje stabilnost i dinamičan ekonomski razvoj naše zajednice - naglasio je Đukanović.

Izvor: Vijesti.me