latinica  ћирилица
28/10/2016 |  14:57 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

U subotu umjereno oblačno (VIDEO)

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti umjereno oblačno vrijeme, a na jugu i sunčano, saopštili su meteorolozi.

Јutarnja temperatura biće uglavnom između minus jedan i četiri, na jugu od šest do 10, a najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj jutro će biti hladno i umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku očekuje se česta pojava magle koja će se ponegdje i duže zadržavati.

Tokom dana biće prijatno jesenje vrijeme uz dosta sunčanih perioda. U pojedinim predjelima magla i niski oblaci će se zadržavati i tokom dana uz svježije vrijeme. Na jugu sunčano i toplije.

Vjetar će biti slab sjevernih smjerova, na jugu slaba do umjerena bura, saopšteno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Han Pijesak tri, Kalinovik četiri, Čemerno pet, Sokolac šest, Gacko osam, Nevesinje, Rudo devet, Srebrenica, Krypa na Uni, Foča 10, Sarajevo, Zvornik, Mrkonjić Grad, Višegrad i Bugojno 11, Šipovo, Livno, Bijeljina, Tuzla i Doboj 12, Novi Grad, Srbac Ribnik 13, Prijedor, Banjaluka, Bihać i Zenica 14, Bileća 16, Mostar 17, Trebinje 18 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA